Huhtikuun uutiskirje

Julkaistu kategoriassa Yleinen.

Huhtikuun uutiskirje

Tässä uutiskirjeessä:

  • Kiitos luottamuksesta Uudenmaan piirin jäsenvaalissa!
  • SDP jättää välikysymyksen hallituksen nuoriin kohdistuvista työelämäheikennyksistä
  • Vappu on taas täällä
  • Eduskunnassa puhuttua

Antoisia lukuhetkiä uutiskirjeen parissa!

Ystävällisin terveisin,
Joona Räsänen
Kansanedustaja (sd.)

Kiitos luottamuksesta Uudenmaan piirin jäsenvaalissa!

Uudenmaan sosialidemokraattien kansanedustajaehdokkaista käydyn jäsenvaalin tulos on vahvistunut. Haluan kiittää kaikkia jäsenvaalissa äänestäneitä luottamuksesta! 3101 äänellä sijoituin vaalissa viidenneksi. SDP:n Uudenmaan piirin kevätkokous asettaa lauantaina vaalin perusteella ensimmäiset 27 ehdokasta seuraaviin eduskuntavaaleihin, jotka on tarkoitus käydä huhtikuussa 2019.

Jäsenvaali käynnistää eduskuntavaaleihin valmistautumisen toden teolla. SDP:llä on tulevissa eduskuntavaaleissa kaikki edellytykset voittaa vaalit ja nousta seuraavan hallituksen pääministeripuolueeksi. Siten voimme muuttaa harjoitetun politiikan suuntaa nykyiseltä pääministeri Sipilän hallituksen viitoittamalta tieltä. Tässä työssä vaalivoiton rakentamiseksi jokaista tarvitaan – lähdetään siis yhdessä tekemään seuraavista eduskuntavaaleista sosialidemokraattien paluuta hallitusvastuuseen.

Tutustu vaalin tulokseen kokonaisuudessaan Uudenmaan SDP:n sivuilla: https://uusimaa.sdp.fi/jasenvaalin-tulos-nuoret-menestyivat-jasenaanestyksessa/

SDP jättää välikysymyksen hallituksen nuoriin kohdistuvista työelämäheikennyksistä

Välikysymys nuorten työehdoista ja työelämäheikennyksiin liittyen jätettiin eduskunnalle perjantaina 27.4. Hallituksen esittämät työelämäheikennykset ovat niin vakava asia, että on aika käyttää opposition järeintä asetta, välikysymystä. Kuluneella viikolla SDP:n välikysymyksen allekirjoittivat oppositiopuolueista myös vasemmistoliitto, vihreät ja perussuomalaiset – kristillisdemokraattien ja RKP:n jäädessä sen ulkopuolelle.

Työelämäheikennyksiä esitettiin hallituksen kehysriihen tuloksena julkaistussa julkisen talouden suunnitelmassa vuosille 2019-2022, joka tuli eduskunnan käsittelyyn 17.4. Hallitus esittää muun muassa alle 20 hengen yrityksissä työskentelevien irtisanomissuojan heikentämistä sekä nuorten määräaikaisuuksien perusteen vaatimuksen poistamista. Nämä toimet ovat viimeisin esimerkki siitä, että hallitus ei jätä kiveä kääntämättä suomalaisten työmarkkinoiden reilujen pelisääntöjen purkamiseksi.

Hallituksen esityksillä on vain vähän tekemistä todellisten työllisyysvaikutusten kanssa. Työllisyyttä hallitus olisi voinut vahvistaa ottamalla käyttöön työllistämissetelin, nostamalla yritysten arvonlisäveron alarajaa ja helpottamalla yritysten ensimmäisen työntekijän palkkaamista verovähennyksellä. Nämä työllisyystoimenpiteet ovat toteutettavissa myös ilman sellaisia juridisia ongelmia, joita hallituksen kehysriihen linjauksiin liittyy. SDP on aikaisemmin esittänyt näitä avauksia hallitukselle toteutettavaksi, mutta se ei ole halunnut niihin tarttua.

Vappu on taas täällä

Kevään, työntekijöiden ja opiskelijoiden juhla vappu on taas täällä! Tuntuu hyvältä tuntea jälleen, että pitkä talvi on kääntymässä kohti kesää. Samalla seuraaviin eduskuntavaaleihin on aikaa enää reilun vuoden verran ja katseet kääntyvät kohti seuraavien vaalien valmisteluja sekä ajankohtaisia vaalikeskusteluja.

Puhun tulevana vappuna klo 11:15 Hyvinkään sosialidemokraattien vappujuhlassa Hyvinkään kauppatorilla. Sieltä matka jatkuu puhumaan Nummela-Vihdin demareiden vapputapahtumaan klo 12:30, paikkana Nummelan tori ja Nummi-Pusulaan Nummen työväentalolle klo 15.30. Tule kuuntelemaan ja keskustelemaan ajankohtaisista aiheista vapputunnelmissa!

Eduskunnassa puhuttua

Klikkaamalla seuraavia otsikkoja pääset katsomaan mitä asioita olen pitänyt esillä viime aikoina työssäni kansanedustajana:

Tiedote: Hallintovaliokunnan demarit: Vastuuttomuuden huippu – maakuntien muutoskustannusten kattaminen jäämässä seuraavan hallituksen murheeksi

Kolumni: Eriarvoisuuden torjumista ei pidä ulkoistaa seuraavalle hallitukselle

Kolumni: Hallitus jatkaa työntekijöiden aseman heikentämistä

Tiedote: Hallintovaliokunnan demarit vaativat hallitukselta toimia poliisikoulutuksen pullonkaulojen ratkaisemiseksi

Tiedote: Hallituksella viimeinen mahdollisuus tulla järkiinsä ja siirtää maakuntavaalit ensi keväälle

Kommentit

kommenttia