Kuntavaalien jälkeen on tekojen aika

Julkaistu kategoriassa Blogi.

Kirjoitus on julkaistu 7.6.2017 Länsi-Uusimaan yleisönosastolla.

Tänään alkaa Lohjalla uusi valtuustokausi. Luottamustehtävät on saatu jaettua ryhmien kesken ja ryhmät ovat valinneet omat ehdokkaansa eri tehtäviin. Kaupunginvaltuuston kokous sitten valitsee tältä pohjalta eri toimielimet. On ymmärrettävää, että vaalien jälkeiset neuvottelut ja niiden lopputulos herättävät aina jonkin verran tunteita. Kaikki halukkaat eivät saa toivomaansa paikkaa.

Nyt kun henkilövalinnat on saatu tehtyä on aika keskittyä kaupungin ja sen asukkaiden kannalta tärkeimpiin kysymyksiin eli Lohjan kokonaisvaltaiseen kehittämiseen. Tässä työssä kaikkien pitää olla mukana. Edessä on nimittäin kaikin puolin tärkeä valtuustokausi. Siitä pitää huolen niin Lohjan sisäiset haasteet, mutta myös kuntien toimintaympäristön suuri murros.

Alkavan valtuustokauden tärkein kokonaisuus on Lohjan elinvoiman lisääminen. Kaupunkistrategiamme on syytä päivittää pikaisesti vastaamaan tähän haasteeseen. Kaupunkistrategian rinnalla olisi myös tärkeää saada sovittua valtuustoryhmien ne keskeiset hankkeet ja toiminnot, jotka yhdessä sitoudumme toteuttamaan valtuustokauden aikana.

Uskon yhteisymmärrystä löytyvän esimerkiksi Tennari-Taimiston liikuntapuiston rakentamisesta, julkisten rakennusten sisäilmaongelmien korjaamisesta ja rakennuslupien saamisen nopeuttamisesta. Toivon, että valtuustoryhmät nyt tahoillaan pohtisivat, mitä hankkeita haluttaisiin toteuttaa.

Samalla Lohjalla olisi viisasta määritellä tärkeysjärjestystä ja priorisointia palveluiden kehittämiselle. Näin voisimme valita ne kokonaisuudet, joissa haluamme olla muita kuntia parempia. Tämä vapauttaisi myös taloudellisia resursseja palveluiden kehittämiseen ja siten kaupungin elinvoiman vahvistamiseen. Investointitarpeemme ovat varsin suuria, joten käyttötalouden osalta meidän on elettävä fiksusti.

Lohjalla on kaikki menestymisen eväät käsissään. Suuri merkitys sille, onnistummeko hyödyntämän otolliset lähtökohdat, on luottamushenkilöiden välisellä hyvällä hengellä. Hyvä henki on paras tae sille, että yhteistyö asioista päätettäessä luonnistuu erimielisyyksistä huolimatta. Yhteistyön edellytyksiä ei siis kannata tärvellä. Pidetään asiat asioina ja ihmiset ihmisinä.

Eiköhän lähdetä heti aktiivisella otteella eteenpäin?

Joona Räsänen
Kansanedustaja (sd.), Lohjan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja

Kommentit

kommenttia