Muutos alkaa tänään

Julkaistu kategoriassa Blogi.

Tänään on kansanvallan juhlapäivä. Vaalipäivä. Eduskuntavaalit ovat monella tapaa tulevaisuusvaalit. Vaaleissa suomalaiset saavat valita, millä tavalla kuljemme yhdessä kohti tulevia vuosikymmeniä. Haen kansan luottamusta jatkaa kansanedustajana.  

Lisätään työtä ja kasvua, pidetään Suomi turvallisena, kehitetään yhteiskuntaa oikeudenmukaisesti ja ratkaistaan tulevaisuutemme kannalta keskeiset haasteet.

Sosialidemokraatit ovat luoneet selkeän tulevaisuusvision. Haluamme kehittää ja uudistaa suomalaista hyvinvointivaltiota niin, että ihmisten luottamus tulevaisuuteen vahvistuu. Haluamme korjata ne asiat, jotka eivät toimi sekä kehittää koulutusta ja palveluita, jotta ne olisivat entistä parempia. Uudistamme niin, että kaikki ihmiset pysyvät mukana. Politiikkamme ja ohjelmamme on rakennettu kestävän kehityksen tavoitteiden ja tutkitun tiedon varaan.

Ensi vaalikaudella yksi tärkeimmistä tehtävistä on ihmisten luottamuksen palauttaminen. Suomen pitää olla luottamusyhteiskunta, jossa vanhemmat voivat luottaa siihen, että heidän lapsensa saavat parasta mahdollista varhaiskasvatusta ja opetusta. Haluamme tehdä toisen asteen koulutuksesta maksuttoman, jotta jokainen suomalainen nuori saa paremmat mahdollisuudet tulevaisuuden työelämään. 

Haluamme tieteen, osaamisen ja koulutuksen kunnianpalautuksen, mikä tarkoittaa lisää resursseja tutkimukseen. Haluamme ratkaista ihmiskunnan kohtalonkysymyksen, ilmastonmuutoksen. Mitä enemmän meillä on osaamista, sitä paremmat mahdollisuudet meillä on ratkaista lastemme tulevaisuutta uhkaavat ongelmat. 

Osaamiseen panostaminen on paras tapa parantaa työllisyyttä. Samalla työttömillä on oikeus luottaa siihen, että heitä autetaan löytämään töitä eikä heiltä leikata. 

Sosialidemokraatit haluavat, että meidän vanhemmilla, isovanhemmilla ja kaikilla suomalaisilla ikäihmisillä on hyvä ja inhimillinen vanhuus. Siksi haluamme panostaa vanhustenhoitoon ja varmistaa lailla sen, että hoitohenkilöstöä on tarpeeksi.

Mikäli ihminen sairastuu, hänen on voitava luottaa siihen, että hoitoon pääsee nopeasti. Siksi SDP haluaa Suomeen hoitotakuun, jonka myötä kiireettömään hoitoon pääsee viikossa. Lisäksi SDP haluaa 1000 lääkäriä ja hoitajaa lisää.

Jokaisella suomalaisella on oikeus luottaa siihen, että huomenna on paremmin kuin tänään. Että tulevaisuus on parempi. Tämä on SDP:n tärkein tavoite näissä vaaleissa.

Kaikki ei tietenkään tapahdu hetkessä, mutta työt on laitettava käyntiin.

Muista käyttää äänioikeuttasi!

Joona Räsänen, kansanedustaja (sd)

Kommentit

kommenttia