Omin sanoin

_MG_0286

Olen helmikuussa 1987 syntynyt avoin, sosiaalinen ja määrätietoinen  nuori sosialidemokraatti Lohjalta. Keväällä 2015 minut valittiin ensimmäiselle kaudelle kansanedustajaksi. Kotipaikkakunnallani teen kunnalispolitiikkaa kaupunginvaltuuston puheenjohtajana. Omat oppini politiikkaa ja muutakin elämää varten olen saanut Demarinuorista, jonka puheenjohtajana minulla oli myös kunnia toimia neljän vuoden ajan. Olen valmistunut Saimaan ammattikorkeakoulusta liiketalouden tradenomiksi ja opinnoissani suuntauduin yritysten ja taloushallinnon juridiikkaan. Vaikka opintoni suoritinkin Lappeenrannassa, veti veri minut takaisin Uudellemaalle ja kotikaupunkiini Lohjalle. Nykyään asustelen Lohjan keskustassa, josta pendelöin bussilla töihin Helsinkiin.

Kävin Lohjalla peruskoulun sekä lukion, josta valmistuin ylioppilaaksi keväällä 2006. Kouluaikoinani huomasin, että olen taipumuksiltani enemmän käytännönläheinen puurtaja kuin teoreettinen ahertaja. Käytännönläheisyyteni konkretisoitui viimeistään, kun mietin, minne suuntaisin opiskelemaan lukiosta valmistuttuani. Halusin suorittaa varusmiespalvelukseni mahdollisimman nopeasti, heti lukion jälkeen. Siispä päädyin vuoden visiitille merivoimiin Upinniemeen, josta kotiuduin kesällä 2007 rannikkotykistön alikersanttina. Vuosi puolustusvoimissa oli mielenkiintoinen ja opettavainen. Arvostan sitä kokemusta edelleen suuresti.

Vuosien saatossa olen kartuttanut omaa työkokemustani monipuolisissa työtehtävissä. Työskentelin viiden vuoden ajan kaupanalalla myyjänä Suur-Seudun Osuuskaupan, SSO:n palveluksessa. Opintojeni ohella hankin omaa koulutustani vastaavaa työkokemusta rahoitusalalta työskentelemällä toimihenkilönä Länsi-Uudenmaan Säästöpankissa. Vuonna 2012 tuli perustettua myös yritys entisten kollegoideni kanssa. Leipää pöytään on useana vuotana tuonut työ opiskelija- ja nuorisojärjestöjen parissa. Yhteiskunnallinen vaikuttaminen on kuitenkin ollut viime vuosina minulle se juttu. Työskennellessäni Demarinuorten, puheenjohtajana pääsin osallistumaan SDP:n puoluehallituksen sekä eduskuntaryhmän työskentelyyn ja näistä kokemuksista on suuri apu toimiessani nyt kansanedustajana.

Sain jo nuorena kipinän vaikuttamistoimintaan. Olin aktiivinen paikkakuntani nuorisotoiminnassa sekä Lohjan nuorisovaltuustossa. Kyseisen valtuuston puheenjohtajuus oli ensimmäinen puheenjohtajapestini. Samaan aikaan sain myös ensimmäisen kosketukseni kunnalliseen päätöksentekoon. Minulla oli mahdollisuus päästä osallistumaan opetuslautakunnan työskentelyyn nuorisovaltuustoni edustajana. Oli varsin opettavaista toimia nuorten äänenä ja puolestapuhujana kuntapolitiikan syövereissä. Tätä kokemuksesta on puolestaan tullut hyödynnettyä toimiessani kaupunginvaltuuston puheenjohtajana.

Opiskeluaikoinani tempauduin sitten vahvasti mukaan opiskelijapolitiikkaan. Matka vei aina korkeakoulumme hallitukseen ja valtakunnallisen opiskelijajärjestön johtotehtäviin asti. Edunvalvontatyön monet puolet tulivat samalla tutuiksi. Istuin opiskelijakuntani hallituksessa kolme vuotta, joista kaksi viimeisintä toimin hallituksen puheenjohtajana. Työni opiskelijoiden paremman huomisen eteen huipentui vuonna 2011, kun sain kunnian toimia Suomen opiskelijakuntien liiton – SAMOK ry:n varapuheenjohtajana. Vuodet opiskelijapolitiikassa toivat mukanaan uusia haasteita, jotka kartuttivat asiantuntija- ja vaikuttajataitojani. Monen tutun kanssa yhteistyö on jatkunut näihin päiviin asti.

Aikoinaan lähdin puoluepolitiikkaan mukaan täytettyäni 18 vuotta. Vaikka olin ollut jo todella kiinnostunut yhteiskunnallisista asioista, puolueen valinta jännitti silti. Pähkäilyn jälkeen valitsin Suomen Sosialidemokraattisen Puolueen, koska tunsin arvot vapaudesta, tasa-arvosta ja solidaarisuudesta omikseni. Lisäksi päätökseeni vaikutti varmasti myös monet lapsuudessani vietetyt hetket työväenyhdistyksen toiminnan parissa. Hyvinvointivaltion tulevaisuus on minulle sydämen asia – olenhan itsekin Suomalaisen hyvinvointiyhteiskunnan kasvatti. Omalla toiminnallani haluan olla rakentamassa huomista, jotta tulevillakin sukupolvilla olisi hyvät oltavat.

Vapaa-aikani vietän erilaisten harrastusten parissa. Nuorempana harrastin aktiivisesti sekä jalkapalloa että jääkiekkoa, mutta ne ovat jääneet viime aikoina taka-alalle. Nykyään harrastuksiini kuuluvat lenkkeily sekä kuntosalilla käyminen että tennis. Aikaa kulutan myös lukemalla, järjestötoiminnan parissa sekä videopelejä pelaten. Joukkueurheilu- ja järjestötaustasta johtuen olen aina ollut enemmän joukkuepelaaja kuin yksinyrittäjä. Kulttuuri ja matkailu ovat myös sydäntäni lähellä. Huumori on yleensä päiväni pelastaja, pahinkin vastoinkäyminen kääntyy helposti voitoksi, kun vain vähän muistaa hymyillä ja nauraa. Tärkeimmäksi asiaksi nostaisin kuitenkin yhteisen ajan läheisteni kanssa.