Yhdessä selätämme koronan

Julkaistu kategoriassa Blogi.

Nopea ja sujuva rokottaminen on asiantuntijoiden näkemysten mukaan avain koronan selättämiseen ja paluuseen normaaliin arkeen. Ihmisten toiminnan ja SDP:n johtaman hallituksen määrätietoisten toimenpiteiden ansiosta voidaan arvioida, että Suomi on kansainvälisesti vertaillen selvinnyt kriisistä tähän mennessä hyvin, vaikka jo yli vuoden kestänyt koronaviruspandemia on näkynyt meidän jokaisen arjessa. Rokotustahdin nopeutuminen ja virustilanteen kausivaihtelu lupaavat hyvää siirryttäessä kohti kesää.

Jokaisessa kunnassa on kiinnitettävä erityistä huomiota vaalien järjestämiseen. Rokotustahdin nopean ylläpitämisen lisäksi äänestyspaikkojen määrän lisääminen, äänestyspaikkojen turvallisuudesta huolehtiminen ja kotiäänestämisen mahdollistaminen takaavat kuntalaisille mahdollisuuden turvalliseen äänestämiseen. Päätös siirtää kuntavaalit huhtikuulta kesäkuulle oli perusteltu ratkaisu niin terveysturvallisuuden kuin demokratian toteutumisen näkökulmasta.

Jokaisen kunnan on laadittava oma exit-suunnitelmansa, jolla luodaan positiivinen näkymä tulevaan. Keskiöön nousevat toimenpiteet työllisyyden nostamiseksi ja elinvoiman vauhdittamiseksi sekä hoito- ja osaamisvelan umpeenkuromiseksi. Varsinkin nuorten hyvinvointiin liittyvät kysymykset sekä toisen asteen etäopiskelun aiheuttaman oppimisvajeen korjaaminen vaatii huomiotamme. Vaikka akuutti koronatilanne edelleen hallitsee yhteiskunnallista keskustelua, niin katsetta on pystyttävä kääntämään jo eteenpäin.

Jaksetaan vielä noudattaa asetettuja rajoituksia ja suosituksia. Näin huolehdimme parhaiten toinen toisistamme. SDP:n johtama hallitus hoitaa oman osansa, hoidetaan me omamme. Valoa on näkyvissä.

Joona Räsänen, Uudenmaan Sosialidemokraatit ry:n puheenjohtaja

Kommentit

kommenttia