• Kriisiaikoina tarvitaan toimintakykyistä hallitusta

    Suomi on kohdannut viime vuosina useamman poikkeuksellisen kriisin. Koronapandemian hellittäessä otettaan, Venäjän raukkamainen ja laiton hyökkäyssota Ukrainaa kohtaan on turvallisuuskriisin ohella sysännyt liikkeelle myös pahenevan energiakriisin ja laajenevan inflaarion. Tulevaisuuttamme varjostaa yhä kasvava taantuman uhka.

    Näinä vaikeina aikoina pääministeri Sanna Marinin johtama hallitus on erilaisista kohuista huolimatta määrätietoisesti luotsannut Suomea kriisien läpi. Suomalaiset ovat voineet tutkimuksienkin mukaan luottaa siihen, että hallitus huolehtti yhteiskunnan turvallisuudesta, sosiaalisesta oikeudenmukaisuudesta ja ihmisten sekä yritysten pärjäämisestä. Suomi onkin pärjännyt hyvin verrattuna moneen muuhun Euroopan maahan.

    Toimintakykyä hallitukselta tarvitaan aina vaalikauden loppuun saakka. Jälleen tänä syksynä joidenkin hallituspuolueiden kipuilu oman kannatuksensa kanssa on johtanut tarpeettomaan veneen keikuttamiseen. Joka päivä saamme lukea uudesta kriisistä, kun jo kertaalleen sovittuja asioita lähdetään uudelleenriitauttamaan. Tämänkaltainen toiminta ei anna hyvää kuvaa näiden puolueiden kyvystä kantaa vastuuta nyt, eikä tulevaisuudessa. Varsinkin kriisiaikoina puolueiden tulee kyetä asettamaan Suomen etu oman edun edelle.

    Vaikka vaalit ovatkin tulossa ja paine puolueissa kasvaa, niin Suomi kyllä tarvitsee toimintakykyisen hallituksen luotsaamaan maan läpi tulevan vaikean talven. Yhdenkään hallituspuolueen ei tule ajaa tahallaan maata hallituskriisiin. Nyt on aika kantaa vakaasti vastuuta ja luoda siltoja yli edessä olevien kriisien. 

    Joona Räsänen, Uudenmaan Sosialidemokraattien puheenjohtaja

Vanhemmat artikkelit

Jotta länsiuusimaalaiset voivat hyvin

Kolumni on ilmestynyt Länsi-Uusimaassa 27. lokakuuta 2022 Aluevaltuusto on hyväksynyt lajissaan ensimmäisen hyvinvointialuestrategiansa, jossa määritellään hyvinvointialueen toiminnan ja talouden pitkän aikavälin tavoitteet. Strategiaa työstettiin viimeiset puoli vuotta laajasti luottamushenkilöiden, alueen kuntien, niiden vaikuttamistoimielinten, henkilöstön, yritysten sekä järjestöjen voimin. Hyvinvointialueellamme on tulevina vuosina monia haasteita ratkottavana. Väestömme ikääntyy, osaavan työvoiman saatavuus yhä vaikeutuu ja koronapandemia on… Lue koko artikkeli »

HUS-yhtymän toimipisteiden lakkautukset estettävä

Uuden HUS-yhtymän hallitus kokoontuu ensi viikon maanantaina 3.10. käsittelemään mittavia talouden sopeuttamiskeinoja. Listalla on säästöjä vajaan 90 miljoonan euron edestä. Mikäli esitykset toteutetaan, niin esimerkiksi Lohjan ja Porvoon sairaaloiden yhteispäivystykset lopetetaan sekä Raaseporin sairaalan palvelutasoa laskettaisiin entisestään. Lohjalta loppuisivat näin ollen synnytysten lisäksi muutkin päivystystä vaativat toiminnot. Säästölistalla on lisäksi myös muun muassa asiakasmaksujen nostaminen,… Lue koko artikkeli »