Hallituksen peruttava epäoikeudenmukainen hyvätuloisten veroale

Julkaistu kategoriassa Blogi.

Valtaosa suomalaisista ei anna tukeaan hallituksen kaavailemalle solidaarisuusveron alarajan nostolle. Jopa kokoomuksen ja perussuomalaisten kannattajat voittopuoleisesti vastustavat veroalennusta. Hallituksen on syytä perääntyä epäreiluksi koetusta hyvätuloisten veroalesta.

Hallituksen omatkin vaikutusarviot todistavat, että hallituksen muukin veropolitiikka hyödyttää eniten suurituloisinta kymmenystä.

Tuorein esimerkki hallituksen epäoikeudenmukaisesta linjasta nähtiin kuluneella viikolla, kun sen kaavaileman varainsiirtoveron muutos hyödyttäisi sekin eniten tuloluokista ylintä kymmenystä, siis kaikkein hyvätuloisinta osuutta kansasta. Häviäjät löytyvät puolestaan nuorista, joilla hallitus kerta toisensa jälkeen maksattaa politiikkansa.

Kansaltakaan ei tukea hyvätuloisia suosivalle veropolitiikalle heru. HS:n gallupin mukaan myös puolet kokoomuksen ja 60 % perussuomalaisten kannattajista ei myöskään hyväksy hallituksen suurituloisia hellivää veropolitiikkaa.

Vaikeina aikoina hallituksen tehtävänä on yhdistää kansaa. Orpon–Purran oikeistohallitus on valinnut kansaa jakavan, eriarvoisuutta lisäävän politiikan tien. Suomalaiset eivät sitä hyväksy. Kehotan pääministeri Orpoa ja valtiovarainministeri Purraa vielä kerran harkitsemaan hallituksen verolinjaa ja viemään sitä kohti oikeudenmukaisempaa suuntaa, jonka suomalaiset ovat valmiita hyväksymään.

Joona Räsänen, kansanedustaja (sd)

Kommentit

kommenttia