Omin sanoin

Olen 1987 syntynyt lohjalainen, pienen tytön isä ja upean naisen avopuoliso. Työkseni toimin Sosialidemokraattisen puolueen poliittisen valmistelun päällikkönä. Olen myös ollut yhden kauden kansanedustajana. Töihin Helsinkiin kuljen Lohjan keskustasta bussilla.

Koulupolkuni kulki Lohjalla ylioppilaaksi saakka, jonka jälkeen suoritin varusmiespalvelukseni Upinniemessä. Opiskelemaan muutin Lappeenrantaan ja valmistuin Saimaan ammattikorkeakoulusta tradenomiksi. Opinnoissani suuntauduin yritysten ja taloushallinnon juridiikkaan. Pyrkimykseni on vielä jonakin päivänä saada suoritetuksi ylempi ammattikorkeakoulututkinto.

Työurani alkoi 15-vuotiaana paikallisen Sokoksen urheiluosastolta. Alueen osuuskaupan palveluksessa vierähtikin useampi vuosi ja matkalla Sokos vaihtui S-markettiin. Seuraava työpaikka löytyi Säästöpankista. Opiskeluaikana lähdin mukaan opiskelijajärjestöjen toimintaan ja ensimmäinen työpaikkani Helsingissä olikin Suomen opiskelijakuntien liiton toimistolla. Tästä matka jatkui pitkän sillan toiselle puolelle Hakaniemeen SDP:n puoluetoimistolle Demarinuorten puheenjohtajaksi.

Sain jo nuorena kipinän yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen. Siksi lähdinkin aktiiviksi paikkakunnan nuorisovaltuustoon. Kyseisen valtuuston puheenjohtajuus oli myös ensimmäinen puheenjohtajapestini. Samaan aikaan sain ensimmäisen kosketukseni kunnalliseen päätöksentekoon, kun pääsin osallistumaan opetuslautakunnan työskentelyyn nuorisovaltuustoni edustajana. Oli varsin opettavaista toimia nuorten äänenä ja puolestapuhujana kuntapolitiikan syövereissä. Nykyään toimin toista kautta Lohjan kaupunginvaltuuston puheenjohtajana.

Puolueeseen liityin täytettyäni 18-vuotta. Vaikka olin kiinnostunut yhteiskunnallisista asioista, puolueen valinta jännitti silti. Pähkäilyn jälkeen valitsin Suomen Sosialidemokraattisen Puolueen, koska tunsin arvot vapaudesta, tasa-arvosta ja solidaarisuudesta omikseni. Lisäksi päätökseeni vaikutti varmasti myös monet lapsuudessani vietetyt hetket työväenyhdistyksen toiminnan parissa. Suomalaisen hyvinvointiyhteiskunnan kasvattina haluan omalta osaltani huolehtia siitä, että se säilyy kunnossa myös tuleville polville.

Nuorempana harrastin aktiivisesti sekä jalkapalloa että jääkiekkoa, mutta ne ovat sittemmin jääneet taka-alalle. Nykyään liikunta painottuu kävely- ja juoksulenkkeihin sekä tyttären kanssa vauvauinnissa käyntiin. Vapaa-aikaa kulutan myös kirjojen ja elokuvien parissa. Huumori on yleensä päiväni pelastaja, pahinkin vastoinkäyminen kääntyy helposti voitoksi, kun vain vähän muistaa hymyillä ja nauraa. Tärkeimmäksi asiaksi nostan kuitenkin yhteisen ajan läheisteni kanssa.