Lokakuun uutiskirje

Julkaistu kategoriassa Yleinen.

Tässä uutiskirjeessä:

• Länsiuusmaalaisilta kansanedustajilta aloite Hanko-Hyvinkään sähköistämiseksi
• Tule mukaan Tuula Haataisen presidentinvaalikampanjaan!
• Varaa opastettu vierailu eduskuntaan
• Eduskunnassa puhuttua

 Antoisia lukuhetkiä uutiskirjeen parissa!

Länsiuusmaalaisilta kansanedustajilta aloite Hanko-Hyvinkään sähköistämiseksi

Hanko-Hyvinkää-rata on tällä hetkellä Etelä-Suomen ainoa merkittävä tavaraliikenteen rata, jota ei ole vielä sähköistetty. Radan sähköistys turvaisi Länsi-Uudenmaan teollisuuden ja satamien toimintaedellytykset myös tulevaisuudessa. Kyse ei ole vain Länsi-Uudenmaan, vaan koko Suomen kannalta merkittävästä hankkeesta, jonka toteuttamisesta olisi suuri apu talouden kasvulle.

Me länsiuusmaalaiset kansanedustajat, lisäkseni Anders Adlercreutz, Thomas Blomqvist ja Maarit Feldt-Ranta, päätimme yhdistää voimamme ja laatia yhteisen talousarvioaloitteen Hanko-Hyvinkää-radan sähköistämiseksi. Eduskunta päättää aloitteen kohtalosta myöhemmin syksyllä valtion ensi vuoden budjettiesityksen käsittelyn yhteydessä. Yhteinen talousarvioaloite lähettää hallitukselle vahvan viestin siitä, että sähköistäminen nauttii laajaa kannatus yli puoluerajojen.

On syytä muistaa, että Hangon sataman läpi kulki viime vuonna ennätykselliset 4,7 miljoonaa tonnia tavaraa ja viimeksi toukokuussa 2017 satama teki uuden tavaraliikenteen ennätyksen. Sataman kilpailuvaltteihin voidaan lukea sen nopea yhteys Keski-Eurooppaan ja tavaran nopea käsittely, jotka korostuvat tulevaisuudessa entisestään tehostuvassa teollisuudessa ja logistiikkaketjuissa. Uskon vahvasti, että radan sähköistämisellä olisi lähialueen talouden hyötyjen lisäksi myös kansantaloudellista hyötyä.

Tule mukaan Tuula Haataisen presidentinvaalikampanjaan!

Presidentinvaalien ensimmäinen kierros järjestetään ensi vuoden tammikuussa. Kaikki eduskuntapuolueet kristillisdemokraatteja ja sinistä tulevaisuutta lukuun ottamatta ovat asettaneet oman ehdokkaansa presidenttikisaan. Ehdokkaiden ansiosta äänestäjillä on mahdollisuus aitoon vaaliin siitä, kuka Suomen tasavallan presidenttinä toimii seuraavat kuusi vuotta.

SDP:n jännittävän esivaalin voittajaksi nousi kesän jälkeen kansanedustaja, eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnan puheenjohtaja Tuula Haatainen. Kokeneena vaikuttajan Haataisella on hyvät edellytykset nostaa esiin sosialidemokraattisia näkemyksiä Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikan johtamisesta sekä puhua tärkeistä arvoistamme.

Lähde sinäkin mukaan tekemään Tuulasta seuraavaa presidenttiä! Helpoiten kampanjaan mukaan pääset ilmoittautumalla tukijaksi kampanjan virallisilta nettisivuilta osoitteesta: https://haatainen2018.fi/

Nähdään vaalityössä!

Varaa opastettu vierailu eduskuntaan

Suuren kysynnän vuoksi kaikki opastetut vierailuajankohdat eduskuntaan tälle syksylle ovat menneet. Lähiviikkoina on tarkoitus, että eduskuntaan avataan mahdollisuus iltapäivävierailujen järjestämiselle. Käytännössä nämä vierailut ajoittuisivat klo 17 jälkeen arki-iltaisin maanantaita lukuun ottamatta.

Ensi keväälle on kuitenkin runsaasti vierailuajankohtia vapaana. Mikäli olet kiinnostunut eduskuntavierailusta syksyn iltoina tai kevätpäivinä, ole yhteydessä eduskunta-avustajaani Eemeli Peltoseen osoitteeseen eemeli.peltonen@eduskunta.fi. Otan mielelläni vastaan vierasryhmiä ja kerron samalla työstäni eduskunnassa.

Eduskunnassa puhuttua

Räsänen A-studiossa: EU- ja ETA –maiden ulkopuolista työvoiman saatavuusharkintaa ei syytä poistaa

Tiedote: Räsänen: Toisen asteen materiaalikustannukset kuriin oppivelvollisuutta laajentamalla

Kolumni: Katse pidemmälle

 

Kommentit

kommenttia