• 050 547 5590
  • joona@joonarasanen.fi

Saksikäsi Riikka

Suomi on vakavassa tilanteessa. Taloustilanne synkkenee, velkaantuminen kiihtyy ja työttömyys kasvaa. Maan hallitus on vielä kaiken kukkuraksi omalla toiminnallaan ajanut työmarkkinat historialliseen kaaokseen. Valitun politiikan hintalappu tulee olemaan kansantaloudelle ja isänmaan tulevaisuudelle karsea.

Vaikeina hetkinä kansan katseet kohdistuvat johtaviin päätöksentekijöihin. Onko heillä kykyä ja halua luotsata maa yhtenäisenä läpi tyrskyjen? Vai keskittyvätkö he jatkuvalla vastakkainasettelun lietsonnalla jakamaan yhteiskuntaa entistä enemmän kahtia? Valtiovarainministeri Riikka Purra on totisesti oman toimintatapansa valinnut.

Ministeri Purra on halunnut karnevalisoida pieni- ja keskituloisten arjen kurjistamisen. Pelkästään tänä vuonna hallituksen politiikka lisää lapsiperheköyhyyttä asiantuntijoiden mukaan 17 000 lapsella. Tällaista politiikkaa valtiovarainministeri retostelee sakset kädessä hymyillen. Saksien heiluttelun ohella ministeri on kunnostautunut leikkuulautoja kaupitellessa.

Saattaa se osa-aikatyötä tehnyt lapsiperheellinen ihmetellä, että kun työttömyysturvan purrastaminen leikkaa puolet hänen toimeentulostaan, että mistä tämä saksikäsi Riikka oikein ilmestyi? Voiko hän olla se sama henkilö, joka ennen vaaleja lupasi, että pienituloisilta leikkaaminen ei perussuomalaisille käy?    

Näillä historiallisen suurilla leikkauksilla luvataan kymmeniä tuhansia uusia työpaikkoja. Ongelma vain on siinä, että hallituksen matematiikassa työtön työllistyy, kun hänen asumistukeaan leikataan. Seuraavaksi tämä sama henkilö työllistyy uudestaan, kun hallitus leikkaa hänen työttömyysturvaansa. Vielä kolmannen kerran sama henkilö työllistyy, kun lapsikorotukset poistetaan.

Epäoikeudenmukaiseen leikkausten vastapainoksi hallitus on onneksi sentään keventänyt verotusta. Toisin kuin leikkaukset, historiallisen suuret veronkevennykset hallitus kohdisti 14 000 euroa kuukaudessa tienaaville. Eli ministereiden tuloluokkaan. Kelpaa Purran hankkia uudet Fiskarsit!

Muutkin ministerit ovat ottaneet Purrasta mallia. Elinkeinoministeri Rydman ilakoi yksittäisen yrityksen yt-neuvotteluilla ja ihmisten mahdollisilla irtisanomisilla. Työministeri Satunen, siis Satonen, puolestaan on kunnostautunut puolustamaan hallituksen työelämäheikennyksiä eduskunnassa elinkeinoelämän lobbareilta saamillaan virheellisillä väittämillä. Ministeri Juuso taas on pitänyt lastensuojeluun kohdistuvia leikkauksia oikeansuuntaisina.

Tämän sirkuksen tirehtööri Petteri Orpo seuraa tilannetta tumput suorana vierestä. Pääministerin on nyt otettava vihdoin homma haltuun. Suomi-laiva on ajautumassa ilman kipparia kovaa vauhtia karille. Vai pitääköhän hänen ensin kysyä Jyriltä, Juholta ja Mikaelilta ohjeet? 

Ei voi muuta todeta, kuin että onpahan aikamoinen sotku. Kukakohan tämän kaiken siivoaa?

Joona Räsänen, kansanedustaja (sd)