Suomi tarvitsee lapsistrategian

Julkaistu kategoriassa Blogi.

Kuluneella viikolla on vietetty lasten oikeuksien päivää. Lapset ovat muutoinkin olleet julkisen keskustelun keskipisteenä tilastokeskuksen julkaistua uuden väestöennusteensa tuleville vuosikymmenille. Ennusteen mukaan Suomeen syntyy entistä vähemmän lapsia, mikä heikentää huoltosuhdettamme entisestään.

Tervehdin ilolla väestöennusteen myötä käynnistynyttä keskustelua lasten oikeuksien ja perheiden aseman parantamisesta. Lähes kaikki eduskuntapuolueet ovat ottaneet osaa keskusteluun ja esittäneet omia vaihtoehtojaan syntyvyyden kääntämiseksi nousuun väestön ikärakenteen vinouman korjaamiseksi.

Pelkkä puhe ei kuitenkaan nyt riitä. Lapset ja lapsiperheet kaipaavat toimenpideohjelmien ja fraasien sijaan konkreettisia päätöksiä. On valitettavaa, että esimerkiksi puolueiden välttämättömänä pitämän perhevapaauudistuksen toteuttamiseen ei ole pystytty nykyisen hallituksen johdolla tällä vaalikaudella.

Eduskuntavaalien jälkeen työnsä aloittavalta uudelta hallitukselta odotetaan tekoja lasten ja perheiden aseman parantamiseksi. Kokonaisvaltainen, parlamentaarisesti valmisteltu lapsistrategia on tärkeää laatia heti vaalikauden alussa tiekartaksi lapsiperheiden aseman vahvistamiseen pyrkiville uudistuksille.

Joona Räsänen
Kansanedustaja (sd.)

Kommentit

kommenttia